Cesar Sayoc, surprins de Michael Moore / FOTO: Instagram

<!–

–>

Deşi cele 3 minute şi 38 de secunde de material brut nu au fost folosite în filmul de atunci al lui Moore, “Fahrenheit 11/9”, regizorul a publicat duminică videoclipul “doar pentru a arăta un moment al acţiunii sale”.

Moore a explicat că a trimis o echipă formată din producătorul Basel Hamden şi colaboratorul Eric Weinrib la manifestaţia care a avut loc la o lună după învestirea lui Trump, în februarie 2017. Demersul a fost inițiat pentru a surprinde imagini cu mulţimea pe care Trump o atrage.

Camera de filmat se roteşte deasupra mulţimii ce strigă injurii la adresa mass-media și îl surprinde de 4 ori pe Sayoc. Bărbatul ţine în mână un banner anti-CNN.

“Dacă opriţi filmarea pe imaginea cu el, veţi vedea ceva profund”, a scris Moore – “teamă în ochii lui”.

Cesar Sayoc a fost pus sub acuzare la nivel federal pentru 5 infracţiuni, printre care transportarea interstatală şi trimiterea ilegală a unor dispozitive explozive, ameninţarea unui fost preşedinte, comunicare de ameninţări şi atacarea unor ofiţeri federali.

Sayoc s-a născut în Brooklyn, New York, şi este înregistrat ca membru al Partidului Republican. El a criticat democraţii, musulmanii şi liberalii pe reţelele de socializare.

Sayoc are antecedente în Florida, potrivit unor documente judiciare. A fost condamnat după ce a fost găsit vinovat de furt și infracţiuni rutiere. În 2002 a fost găsit vinovat de proferarea unor ameninţări cu plasarea, aruncarea sau descărcarea unui dispozitiv de distrugere.

rootstireaActualitate/Esential
...