<!–

–>

Casa lui Maniu, aproape gata

EMBED VIDEO
LINK CU VIDEO

<!–

–>

Embed:

Link:

În fața unei săli pline, folcloristul Grigore Leşe a sustinut recitalul „Un secol de dor”, un omagiu adus lui Iuliu Maniu. Pe scenă a urcat și Corala Regală Transilvană, care a emoționat publicul cu cântece patriotice româneşti.

Banii strânși din vânzarea biletelor și din donații vor fi folosiți pentru lucrările de reabilitare a Casei Memoriale Iuliu Maniu din Bădăcin.

Spectacolul, organizat de Clubului Monarhiștilor din Cluj, încheie o serie de evenimente dedicate celui supranumit “Sfinxul de la Bădăcin”.

Iuliu Maniu va avea în anul centenarului Mariii Uniri și o statuie la Cluj-Napoca. Academicianul Emil Burzo a donat 70.000 de euro pentru un monument care va fi instalat în Piața Ștefan cel Mare.

Restaurarea casei memoriale din Bădăcin a început în 2015, la inițiativa preotului Cristian Borz, paroh al bisericii greco-catolice din sat, supărat că autorităţile nu au găsit fonduri pentru refacerea casei. Până acum, au fost cheltuiți circa 100 de mii de euro, de trei ori mai puțin decât a fost estimat inițial. Cu încă 50.000 de euro, casa-muzeu va fi pregătită să primească din nou vizitatori.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/10/capital_transparent-442.pnghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/10/capital_transparent-442-300x164.pngrootstireaActualitate/Esential
<!-- --> Casa lui Maniu, aproape gata ...