<!–

–>

Mărturisirile logodnicei

EMBED VIDEO
LINK CU VIDEO

<!–

–>

Embed:

Link:

Hatice Cengiz și Jamal Khashoggi urmau să se căsătorească în curand. De altfel, sauditul venise la consulat pentru a-și lua actele de divorț, să se poată recăsători.

În timp ce-l aşteptam în faţa consulatului, nu mi-a trecut prin cap că-l omoară. Pentru că nu mai venea, m-am

gândit că poate îl intimidează încearcă să-l pună în dificultate, dar nu că-l omoară. Dacă ştiam, intram cu el ori nu-l lăsam nici pe el să intre – Hatice Cengiz, logodnica lui Khashoggi.

Tensiuni între turci și saudiți pe tema anchetei legate de asasinarea jurnalistului Jamal Khashoggi. Ankara cere insistent extrădarea celor 18 saudiți bănuiți că sunt implicați în asasinat. Regatul afirmă însă că ei vor fi cercetați și judecați acasă, în Arabia Saudită. Cazul Khashoggi a fost cap de afiș la conferința de securitate a țărilor din zona Golfului. Secretarul american al Apărării a lăsat să se înțeleagă faptul că Arabia Saudita e un aliat cheie, dar ceea ce i s-a întâmplat lui Khashoggi e intolerabil.

Președintele Trump a trimis-o în Turcia pe șefa CIA, Gina Haspel, care, potrivit presei turce, ar fi asculat înregistrările audio cu momentele în care Jamal Khashoggi a fost torturat și ucis.

O confirmare oficială a acestor înregistrări nu există, sunt doar scurgeri în presa turcă pro guvernamentală. Experții spun că dacă și le asumă oficial, turcii ar trebui să dea explicații, pentru că ar însemna că au sisteme de ascultare în misiunile diplomatice străine de pe teritoriul său.

rootstireaActualitate/Esential
<!-- --> Mărturisirile logodnicei ...