<!–

–>

Controverse pe originea protocoalelor

EMBED VIDEO
LINK CU VIDEO

<!–

–>

Embed:

Link:

În 2005, ca urmare a adoptării strategiei naţionale anticorupţie, premierul de la acea dată Călin Popescu Tăriceanu semna o Hotărâre de Guvern care cerea serviciilor de informaţii şi parchetelor să stabilească proceduri clare de comunicare pentru combaterea corupţiei şI crimei organizate.

Organele de anchetă urmau să primească informaţii de la servicii în baza unor reguli stabilite în protocoale.

Un comunicat al Parchetului General amintește de acea Hotărâre de Guvern. Critic dur al colaborării dintre servicii şi parchete, Călin Popescu Tăriceanu susţine că documentul semnat de el nu se referea la protocoale şi nici nu preciza ce ar trebui să conţină acestea. Sunsţine chiar că autorii acestora ar fi stabilit proceduri în afara legii, care au dus la abuzuri.

Fostul preşedinte al Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, consideră şi el că această Hotărâre de gGuvern nu reprezintă baza legală pentru protocoale, dar îi critică pe cei care ştiau şi până acum de existența lor şi par să le decopere abia acum.

Pe 14 noiembrie Curtea Constituţională va analiza în ce măsură Parchetul General şi-a depăşit atribuţiile, dar şi limitele legale prin elaborarea acestor protocoale cu Serviciul de Informaţii Român.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/10/capital_transparent-427.pnghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/10/capital_transparent-427-300x164.pngrootstireaActualitate/Esential
<!-- --> Controverse pe originea protocoalelor ...