Albumul postum al rockerului Johnny Hallyday, intitulat “Mon pays c’est l’amour”, s-a vândut în 780.177 de copii într-o săptămână, realizând o cifră istorică și un record în Franța, au anunțat vineri reprezentanții casei de discuri Warner Music France, citați de AFP.

“Este cel mai bun demaraj într-o săptămână de vânzări din istoria muzicii în Franța, precedentul record era deținut de Johnny Hallyday însuși și data din 2002, cu 305.634 de albume vândute”, a precizat Thierry Chassagne, directorul Warner Music France, într-un comunicat.

“Fanii au răspuns prezent la întâlnirea cu acest album excepțional. Sunt foarte mândru de întreaga echipă care a lucrat la această producție muzicală foarte specială și emoționantă”, a adăugat el.

La sfârșitul primei zile de comercializare, albumul depășise deja pragul de 300.000 de unități fizice vândute și, apoi, a devenit disc de diamant (peste 500.000 de exemplare vândute) după trei zile de la lansare.

“De multă vreme producătorii de CD-uri nu au mai fost puși să lucreze atât de mult pentru a răspunde unei astfel de cereri din partea publicului”, a comentat Stu Bergen, directorul general al serviciilor comerciale deținute pe plan mondial de Warner Music Group.

Ținând cont de acest demaraj în trombă, discul – al 51-lea album de studio al artistului – ar putea să devină cel mai mare succes comercial al rockerului Johnny Hallyday, decedat în decembrie 2017 la vârsta de 74 de ani. Vânzările ar putea să crească și mai mult, întrucât urmează perioada de dinainte de Crăciun, în mod tradițional cea mai fastă din întregul an pentru sectorul vânzărilor de albume din Franța (40% din cifra de afaceri totală).

Comenteaza aceasta stire

rootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv