<!–

–>

COOLTURA Coriolanus, o premieră-eveniment

EMBED VIDEO
LINK CU VIDEO

<!–

–>

Embed:

Link:

Peste 60 de actori pe scenă, vedem mulțimea pestriță de pe străzile Romei antice, o mulțime manipulabilă, care instalează și exilează conducători. Regizorul Alexandru Darie ne arată cât de actual e textul lui Shakespeare. Ne face să ne întrebăm cum poate fi salvată democrația astăzi sub asediul populismului, dacă avem nevoie de conducători luminați. Eroul piesei, Coriolan, pledează pentru ideea că în posturile de conducere ar trebui să fie oameni cultivați.

În spectacol, totul se petrece într-o arenă de luptă. E multă figurație, scenele se întâmplă la câțiva pași de public. Episoadele de luptă au tot arsenalul vizual și sonor de impact, săbii, pistoale, sânge, foc.

Vedem povestea lui Coriolanus, brav în bătăliile pentru gloria Romei, dar disprețuitor în fața plebei, apărătorul ideii de elită conducătoare, incapabil să facă jocuri politice demagogice. Plebea manipulată îl sancționează, e exilat, se aliază cu dușmanii Romei, care-l și ucid în cele din urmă.

E un spectacol de aproape 4 ore, cu emoții violente, cu zeci de actori pe scenă și cu un rol care te urmărește după căderea cortinei, Șerban Pavlu în pielea lui Coriolanus.

rootstireaActualitate/Esential
<!-- --> COOLTURA Coriolanus, o premieră-eveniment ...