John Brennan, fostul director CIA și destinatarul unuia dintre dispozitivele explozive interceptate miercuri în SUA, consideră că retorica președintelui țării, Donald Trump, alimentează sentimente care pot degenera în violență, într-o reacție expusă într-un discurs susținut la Universitatea Texas din Austin, potrivit EFE.

”Retorica sa (a lui Trump) de prea multe ori cred că alimentează astfel de emoții și sentimente care acum se transformă în posibile acte de violență”, a afirmat Brennan.

Fostul director CIA în timpul celui de-al doilea mandat al președintelui Barack Obama (2013-2017) a mai declarat că ”s-ar putea spune că Trump îi încurajează pe (unii) indivizi să acționeze pe cont propriu”.

Brennan a calificat această retorica drept una ”antiamericană”, exprimându-și speranța că trimiterea de colete explozive prin poștă va servit drept un ”punct de cotitură” pentru președintele american.

În plus față de pachetul trimis lui Brennan, autoritățile americane au interceptat alte patru pachete cu bombe artizanale în ultimele ore, conform EFE. În total, șase alerte cu pachete suspecte s-au succedat pe parcursul zilei de miercuri de la New York la Florida, trecând prin Washington, fără a lua în seamă o falsă alertă în California, creând un climat de psihoză, potrivit AFP.

Pachetele cu explozibili au fost trimise la reședințele fostului președinte democrat Barack Obama și soților Bill și Hillary Clinton, la birourile lui Eric Holder, procurorul general din perioada președinției lui Barack Obama, și parlamentarei democrate Maxine Waters, care într-un moment sau altul au exprimat critici la adresa lui Donald Trump.

Toate aceste dispozitive artizanale au fost similare cu cel descoperit de poliție și detonat controlat luni la domiciliul miliardarului filantrop George Soros, în nordul statului New York.

Nu s-au înregistrat victime, dar forțele de poliție au fost plasate în stare de alertă. Primarul și guvernatorul New York-ului au denunțat o ”voință de a teroriza”, notează AFP.

”Într-un moment ca acesta trebuie să fim uniți”, a declarat Donald Trump, condamnând trimiterea de colete explozive mai multor critici ai săi, printre care și canalul de televiziune CNN. El a îndemnat mass-media – critică la adresa sa – ”să înceteze ostilitățile”.

Șeful poliției din New York a declarat că este încrezător că cei vinovați vor fi identificați în zilele următoare.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/10/un-fost-director-al-cia-considera-ca-donald-trump-alimenteaza-emotiile-violente-51769.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/10/un-fost-director-al-cia-considera-ca-donald-trump-alimenteaza-emotiile-violente-51769-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv