<!–

–>

Laura Topor Bălănescu, chirurgul care l-a operat pe băiețelul decedat la spitalul Sanador

EMBED VIDEO
LINK CU VIDEO

<!–

–>

Embed:

Link:

“A fost un şoc, o mare traumă şi e regretabil ce s-a întâmplat. Este o anchetă în curs de desfăşurare, nu am cum să vă dau mai multe detalii. Nici eu nu ştiu, nu am nicio explicaţie în momentul acesta. Pot să vă spun atât: intervenţia chirurgicală a evoluat fără evenimente majore şi nici din punctul de vedere anestezic nu au fost lucruri care să iasă din obişnuinţă. Au fost respectate toate protocoalele. S-a spus că a fost o intervenţie banală, dar asta e uşor de spus. În primul rând, a fost o reintervenţie pe partea dreaptă, unde el mai avusese o intervenţie chirurgicală pentru o hernie femurală, iar pe partea stângă a fost un testicul necoborât. Procedura a fost respectată ca în orice alt spital de stat sau privat. Dacă este un copil de peste 1 an, operat de hernie inghinală, nici nu necesită monitorizare în terapie. Nu le-a spus nimeni părinţilor că este vorba despre o operaţie de rutină. (…) Toată echipa mea e în stare de şoc pentru ce s-a întâmplat.”, a declarat medicul Laura Topor Bălănescu.

Copilul de un an şi zece luni a murit, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în spitalul Sanador  din Bucureşti, după ce fusese operat de hernie inghinală. Potrivit Institutului Naţional de Medicină Legală, un şoc hemoragic a fost cauza. După operație, copilul nu s-a simțit bine. Părinții au cerut ajutorul doctorilor din spital. Dar, în final, au fost nevoiți să cheme SMURD-ul.

Colegiul Medicilor din Bucureşti s-a autosesizat şi a demarat o investigaţie în acest caz. Şi Ministerul Sănătăţii a sesizat Colegiul Medicilor pentru verificarea conduitei terapeutice.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/10/capital_transparent-394.pnghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/10/capital_transparent-394-300x164.pngrootstireaActualitate/Esential
<!-- --> Laura Topor Bălănescu, chirurgul care l-a operat pe băiețelul decedat la spitalul Sanador ...