Raportul privind evaluarea activității lui Augustin Lazăr, a ajuns la CSM, joi. Procurorul General al României, Augustin Lazăr, va fi audiat de Secția pentru procurori  a Consiliului Superior al Magistraturii pe 13 noiembrie.  Motivarea Consiliului este așteptată pe 21 noiembrie.

CSM

<!–

–>

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat miercuri că declanșează procedura de revocare din funcție a procurorului general. Raportul făcut de Tudorel Toader are 63 de pagini cu 20 de puncte.

Cererea de revocare a procurorului general urmează să ajungă la Consiliul Superior al Magistraturii, care trebuie să dea un aviz consultativ.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a prezentat un raport cu 20 de motive pentru care Augustin Lazăr nu mai poate rămâne în funcție.

În replică, procurorul general spune că acesta e un demers de natură să destabilizeze Ministerul Public.

Procurorul general, Augustin Lazăr, a declarat că raportul de evaluare a activităţii sale prezentat de Tudorel Toader  este modul prin care Executivul, prin ministrul Justiţiei, înţelege să respecte independenţa Ministerului Public.

Lazăr a arătat că, în toate deciziile pe care le-a luat, a respectat principiile și valorile constituţionale.

<!–

 

–>

ŞTIRILE ZILEI

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/10/capital_transparent-386.pnghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/10/capital_transparent-386-300x164.pngrootstireaActualitate/Esential
Raportul privind evaluarea activității lui Augustin Lazăr, a ajuns la CSM, joi. Procurorul General al României, Augustin Lazăr, va fi audiat de Secția pentru procurori  a Consiliului Superior al Magistraturii pe 13 noiembrie.  Motivarea Consiliului este așteptată pe 21 noiembrie. ...