“Au fost identificate activități intense pentru colectarea de informații în Marea Baltică și în Marea Neagră. Anul acesta, avioane ale Forțelor Aerospațiale ruse au fost trimise de peste 120 de ori pentru interceptarea potențialilor intruși în spațiul aerian rus”, a declarat Serghei Șoigu, citat de site-ul agenției Tass.

Rusia și Belarus analizează posibilitatea unor acțiuni comune pentru menținerea stabilității și securității în aceste zone.

Săptămâna trecută, Administrația Vladimir Putin a exprimat preocupare privind activitățile militare organizate de Alianța Nord-Atlantică în apropierea frontierelor ruse. “Asistăm la consolidarea capabilităților militare în apropierea frontierelor Rusiei și la eforturi de îmbunătățire a infrastructurii de transport în Europa, astfel încât să fie mai ușor să fie adus armament greu al SUA și al altor țări spre frontierele noastre; în plus, sunt organizate exerciții provocatoare – nu ale noastre alături de China în Siberia -, ci exerciții militare în Ucraina, Georgia și în Marea Neagră”, a declarat Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe.

Comenteaza aceasta stire

rootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv