<!–

–>

Evaluarea lui Lazăr

EMBED VIDEO
LINK CU VIDEO

<!–

–>

Embed:

Link:

ACTUALIZARE Ministrul Justiției a anunțat pe Facebook că va face declarații la ora 18.00.

Procedura de evaluare a activității manageriale a procurorului general, Augustin Lazăr, în contextul protocoalelor încheiate cu SRI, a început pe 25 august.

Este important contextul în care ar putea fi prezentat raportul acestei evaluări, sau anunțul  revocării procurorului general.

Călin Popescu Tăriceanu a declarat marți seară, că remanierea Guvernului este, mai degrabă, problema PSD. La ALDE nu este „nicio dorință de schimbare”, fapt pe care i l-a transmis și „colegului Dragnea”, la o discuție de principiu, în urmă cu câteva săptămâni, a precizat liderul ALDE. Tăriceanu a dezmințit informația potrivit căreia nu l-ar mai susține pe ministrul Justiției, Tudorel Toader.

În contextul discuțiilor despre remanierea guvernamentală, Călin Popescu-Tăriceanu declara, la finalul lunii septembrie, că  Tudorel Toader este ministru independent, pe un post al PSD.

O decizie ar putea fi luată în ședința CEx a PSD.

Înainte de o posibilă remaniere a lui Tudorel Toder, acesta trebuie să decidă dacă îl revocă pe Augustin Lazăr din funcția de procuror general.

Augustin Lazăr a atras atenția, printr-un comunicat publicat marți, că potrivit Comisiei de la Veneția noile prevederi legislative privind modalitatea de numire și revocare a procurorilor șefi ar afecta independența Justiției.

Și președintele Klaus Iohannis a cerut demisia lui Tudorel Toader, după verdictul dur dat de Comisia de la Veneția asupra modificărilor aduse Legilor Justiției și Codurilor Penale.

rootstireaActualitate/Esential
<!-- --> Evaluarea lui Lazăr ...