Fundația George Soros a denunțat “retorica urii’ care domină politica americană, după ce un pachet suspect a fost găsit la locuința miliardarului dintr-o suburbie a New Yorkului, relatează Bloomberg.

“Politica urii care domină discursul nostru astăzi în SUA și în atâtea țări din întreaga lume generează extremism și violență”, au transmis reprezentanții Fundației Soros pentru o Societate Deschisă într-un comunicat.

“În acest climat de frică, minciuni și autoritarism în creștere, doar exprimarea opiniilor tale poate atrage amenințări cu moartea”, se mai arată în comunicat.

“Cuvintele au consecințe și avem o responsabilitate colectivă de a crea o modalitate mai civilă de a discuta despre diferențele noastre politice”, a transmis Fundația în comunicatul de marți.

 

“Respectul pentru o diversitate de opinii este fundamental pentru deschiderea societății și aceasta este lucrarea pentru care George Soros și-a dedicat vieța. Politica noastră ar trebui să fie mai mult despre ceea ce suntem noi și nu pe cine urâm”.

Poliția din Bedford, New York, o suburbie la 80 de kilometri nord de New York, din Westchester County, a confirmat că au fost chemați la o reședință la ora 15:45, luni, în legătură cu un pachet suspect găsit în căsuța poștală. Un angajat a deschis pachetul și a găsit ceea ce părea a fi o bomba. Poliția a declarat că angajatul a pus-o într-o zonă împădurită înainte de a le apela. Echipa de bombe a explodat dispozitivul.

Soros nu era acasă la ora respectivă, potrivit New York Times.

Ancheta a fost predată grupului operativ pentru terorism comun al FBI.

Un imigrant din Ungaria, Soros și-a început cariera în New York în anii 1950 și a devenit faimos ca manager de fonduri de hedging în 1992, compensând un miliard de dolari dintr-un pariu că Marea Britanie va fi obligată să devalorizeze lira.

rootstireaActualitate/Esential
Fundația George Soros a denunțat 'retorica urii' care domină politica americană, după ce un pachet suspect a fost găsit la locuința miliardarului dintr-o suburbie a New Yorkului, relatează Bloomberg.'Politica urii care domină discursul nostru astăzi în SUA și în atâtea țări din întreaga lume generează extremism și violență', au...

Preluat de la romania ntv