Bărbatul din Gorj acuzat că și-a ucis prietenul în urmă cu 7 ani, fără să fie găsit cadavrul în tot acest timp, a fost condamnat, miercuri, de Tribunalul Gorj, la 19 ani de închisoare. Decizia nu este definitivă.

Gorjeanul trimis în judecată în 2017 pentru omor și profanare de morminte, fiind acuzat că ar fi comis infracțiunile în 2010, a aflat, miercuri, prima sentință în acest dosar, la Tribunalul Gorj. Dianu Felix a primit 19 ani de închisoare.

Bărbatul de 43 de ani, din orașul Târgu-Cărbunești, este obligat să plătească și 400.000 de lei daune morale familiei victimei.

Decizia instanței nu este definitivă.

Dianu Felix este acuzat că, în anul 2010, și-ar fi omorât prietenul, după ce victima, Daniel Nistor, ar fi aflat că acesta avea o relație cu fosta lui soție în perioada în care se afla la muncă în străinătate și i-ar fi cerut explicații.

Dianu, supranumit al doilea „Cristian Cioacă”, este ultima persoană în prezența căreia a fost văzută victima, în vârstă de 39 de ani. Cei doi ar fi urcat în mașina lui Felix Dianu, iar din acel moment Daniel Nistor nu a mai fost găsit.

„La data de 15 februarie 2010, inculpatul Dianu Felix, exercitând acte de violență asupra victimei N.D., a ucis-o, iar ulterior i-a ascuns cadavrul, care nu a fost găsit niciodată. Inculpatul și victima se aflaseră în relații de prietenie, însă la momentul comiterii faptei erau în conflict pe fondul unei relații între inculpat și fosta soție a victimei. Din probele administrate reiese că inculpatul este ultima persoană în prezența căreia a fost văzută victima, în viață sau în orice alt mod, mai precis în autoturismul lui Dianu Felix. Ulterior comiterii faptelor expuse anterior, inculpatul a efectuat manopere menite a induce în eroare apropiații victimei N.D., sugerând că aceasta ar fi în viață, în scopul întârzierii sesizării organelor de urmărire penală”, se preciza în rechizitoriul întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

În rechizitoriu scria că trupul lui Daniel Nistor a fost căutat timp de șapte ani, fără succes.

Potrivit anchetatorilor, victima a fost dată în urmărire internațională, fiind căutată de Interpol, iar astfel s-a descoperit că Felix Dianu ar fi folosit una dintre cartelele SIM din telefoanele victimei pentru a trimite mesaje la rude, prin care spunea că a plecat în străinătate.

„Am plecat în Bulgaria. Spune-i și lu’ mamaie”, acesta este doar unul dintre mesajele pe care Nistor le-ar fi trimis la rude. În 2015, bărbatul a fost declarat decedat prin hotărâre judecătorească.

rootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv