<!–

–>

Cel mai lung pod maritim din lume

EMBED VIDEO
LINK CU VIDEO

<!–

1 comentarii

–>

Embed:

Link:

Cu o lungime de 55 de km, podul conectează trei puncte importante: Hong Kong, Macao şi Zhuhai. Pasarela traversează delta ce separă cele trei metropole. Lucrările la construcţie au început în 2009 şi trebuia să se încheie în 2016. Din cauza unor dificultăţi neprevăzute, inaugurarea podului a fost întârziată cu doi ani. Locuitorii din regiune sunt încântaţi de finalizarea construcţiei, care va uşura traficul rutier. Se estimează că până în 2030, aproximativ 30.000 de vehicule vor traversa zilnic podul.

Şoferii care vor să traverseze podul vor avea nevoie de un permis auto special emis de către guvernul din Hong Kong. Drumul este împânzit de camere de supraveghere. Un sistem de ultimă generaţie monitorizează de la distanţă pulsul şi tensiunea şoferilor pentru a preveni vreun accident. Şoseaua suspendată se întinde pe şase benzi, iar sub apă se află un tunel scufundat ce leagă cele două maluri ale deltei.

Pasajul este considerat o minune a arhitecturii şi ingineriei moderne. Oficialii consideră că noul pod va deveni o importantă atracţie turistică.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/10/capital_transparent-368.pnghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/10/capital_transparent-368-300x164.pngrootstireaActualitate/Esential
<!-- --> Cel mai lung pod maritim din lume ...