Stratul de zăpadă pe Transalpina măsoară, luni, pe alocuri, șapte centimetri. Din acest motiv, reprezentanții Secției Drumuri Naționale Tâgu-Jiu au propus ca traficul rutier, între Rânca, județul Gorj, și Obârșia Lotrului, județul Vâlcea, să fie închis până la primăvară.

Potrivit reprezentanților SDN Târgu-Jiu, drumarii acționează de trei zile pe Transalpina, fiind împrăștiate peste zece tone de material antiderapant pe carosabil, în zona montană.

Potrivit acestuia, luni seara ar putea fi amplasată semnalizarea cu drum închis până la primăvară, între Rânca, de la kilometrul 34, până la Obârșia Lotrului.

Ion Tudor, șeful SDN Târgu-Jiu, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că, după trei zile de ninsori, a propus închiderea Transalpinei, în condițiile în care drumul a devenit periculos.

”Cauciucuri de iarnă nu au oamenii, ninge, scade temperatura, îngheață, deja și utilajele noastre merg foarte greu, derapează. Am avut strat până la șapte centimetri în noaptea de duminică spre luni, în zona Urdele. Am intervenit cu două utilaje, dar tot ninge. La ședința de luni dimineață, cu prefectul, am purtat o discuție cu toate instituțiile membre în Comitetul pentru Situații de Urgență, am stat de vorbă cu Poliția, cu Serviciul Rutier, cu ISU, cu Regionala și am făcut propunerea să se închidă Transalpina”, a spus Ion Tudor.

CNAIR anunță închiderea circulației rutiere pe Transalpina, între Rânca și Obârșia Lotrului, din cauza căderilor abundente de zăpadă înregistrate în ultimele 3 nopți.

Potrivit unui comunicat transmis de CNAIR, luni începând cu ora 18.00, circulația rutieră pe Transalpina, DN 67C, între Rânca și Obârșia Lotrului, va fi închisă pentru toate categoriile de autovehicule, din cauza căderilor abundente de zăpadă înregistrate în ultimele 3 nopți.

Având în vedere specificul drumului – curbe foarte strânse și pante – există riscul ca utilajele care acționează pe acest sector de drum să fie implicate în evenimente rutiere care pot pune în pericol viața.

”Atenționăm participanții la trafic că distrugerea elementelor care asigură închiderea drumului se constituie faptă penală și se pedepsește conform legilor în vigoare. Facem apel la conducătorii auto să respecte indicațiile Poliției Rutiere, restricțiile și semnalizarea rutieră temporară instituită”, arată CNAIR.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/10/un-strat-de-zapada-de-cativa-centimetri-s-a-depus-pe-transalpina-cnair-anunta-inchiderea-circulatiei-rutiere-51746.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/10/un-strat-de-zapada-de-cativa-centimetri-s-a-depus-pe-transalpina-cnair-anunta-inchiderea-circulatiei-rutiere-51746-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv