Cel mai nou proiect de lege care vrea să modifce regulile concediului paternal, a fost pus în dezbatere la Senat, prin modificarea numărului de zile de concediu libere pe care tații îl pot solicita atunci când li se naște un copil.

n prezent, Legea concediului paternal nr. 210/1999, prevede că tații beneficiază de un număr maxim de 5 zile de concediu atunci când li se naște un copil, dar după modificarea legii, aceștia vor beneficia de un număr de 7 zile sau 10 zile.

Tații vor beneficia de 7 zile de concediu la nașterea unui copil sau 10 zile de concediu pentru nașterea a cel puțin 2 copii. Conform prezentului proiect, aceste prevederi se aplică și în cazul situației adopției a unu sau mai mulți copii.

Concediul paternal se acordă la cerere, în primele 3 luni de la nașterea copilului, justificat cu certificatul de naștere al acestuia, din care rezultă calitatea de tată a pretiționarului, se menționează în  proiect.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/10/vesti-bune-pentru-parinti-parintii-ar-putea-primi-mai-multe-zile-libere-atunci-cand-li-se-naste-un-copil-51741.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/10/vesti-bune-pentru-parinti-parintii-ar-putea-primi-mai-multe-zile-libere-atunci-cand-li-se-naste-un-copil-51741-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv