Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a anunțat sâmbătă, pe Facebook, că, după analiza datelor transmise de Comisia de Prognoză, instituția pe care o conduce lucrează la creșterea salariului minim pe economie de la 1 noiembrie, existând o diferențiere în funcție de studiile angajaților.

“După analiza datelor transmise de Comisia de Prognoza, MMJS lucrează la creșterea salariului minim pe economie încă de la finalul acestui an și la diferentierea salariului minim in funcție de studii sau vechimea de peste 15 ani. Aveți mai jos analiza Comisiei de prognoza și a MMJS și calendarul creșterilor”, a scris Lia Olguța Vasilescu, pe Facebook.

Potrivit documentului prezentat de ministrul Muncii, propunerea este de “Creștere a salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată la nivelul de 2080 de lei/lună, începând cu 1 noiembrie 2018”.

Totodată, acesta prevede introducerea unui salariu de bază minim brut pe țară garantat la nivelul de 2350 lei/ lună pentru angajații pe posturi pentru care sunt necesare studii superioare.

Același act prevede și creșterea salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată la nivelul de 2350 lei/lună, pentru angajații cu 15 ani vechime, începând cu 1 noiembrie 2018.

Totodată, propunerea este de introducere în Codul Muncii a unui prag minim al raportului salariu de bază minim brut pe țară garantat în plată/ câștig salarial mediu brut la cel puțin 45%, începând cu 2020.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/10/salariul-minim-ar-putea-creste-de-la-1-noiembrie-diferentele-in-functie-de-studii-51725.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/10/salariul-minim-ar-putea-creste-de-la-1-noiembrie-diferentele-in-functie-de-studii-51725-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv