Generalul Abdul Raziq, comandantul poliției din orașul Kandahar din Afganistan, a fost împușcat mortal joi de către o gradă de corp, atacul fiind revendicat ulterior de către militanții talibani, relatează BBC.

Razeq, care a supraviețuit mai multor atacuri precedente, a fost împușcat când ieșea din biroul guvernatorului provinciei, situat în sudul orașului Kandahar. Un bodyguard a deschis focul asupra unui grup de oficiali în timp ce aceștia plecau de la o întâlnire.

Talibanii au transmis că atacul îi viza pe Abdul Raziq și pe comandantul american Scott Miller, care a scăpat cu viață. Pentagonul a negat faptul că generalul american s-ar fi aflat printre țintele principale.

Șeful serviciului local de Informații a fost de asemenea ucis în atac, iar trei oficiali americani au fost răniți. Autoritățile afgane au transmis că atacatorul a fost ucis.

Prin intermediul unui comunicat, talibanii l-au numit pe Generalul Raziq „un șef de poliție brutal”.

Atacul din Kandahar vine înaintea alegerilor electorale de sâmbătă și evidențiază situația precară din Afganistan după 17 ani de război, chiar și după ce reprezentanții talibanilor și oficialii americani au început o serie de discuții.

Asasinarea lui Raziq este considerată o victorie semnificativă pentru talibani.

Comenteaza aceasta stire

rootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv