Camioanele a căror masă totală depășește 7,5 tone au restricție de circulație pe teritoriul Ungariei de sâmbătă seara până duminică seara, respectiv de luni seara până marți seara, întrucât în țara vecină este sărbătoare națională și nu se lucrează.

Potrivit unui comunicat de presă remis, vineri, de Poliția de Frontieră, autoritățile de frontieră din Ungaria au informat Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea, prin Punctul de Contact Artand, despre faptul că începând de sâmbătă, 20.10.2018, ora 23.00 (ora României) până duminică 21.10.2018, ora 23.00 (ora României), respectiv de luni 22.10.2018, ora 23.00 (ora României) până marti, 23.10.2018, ora 23.00 (ora României), pe teritoriul Ungariei va fi restricționată circulația tuturor autovehiculelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone.

Măsura este luată de autoritățile ungare ca urmare a faptului că în data de 23.10.2018 este declarată zi de sărbătoare națională, nelucrătoare.

În intervalul orar menționat, traficul de călători și autoturisme se va desfășura în condiții normale.

În aceste perioade, șoferii automarfarelor vor avea obligația să staționeze în parcările special amenajate, până la ridicarea restricției de circulație pe drumurile publice din Ungaria.

Pentru intervalul duminică, 21 octombrie, ora 23.00 – luni, 22 octombrie, ora 23.00 și începând cu data de marți, 23 octombrie, ora 23.00, când traficul pentru autovehiculele de mare tonaj va fi reluat, conducerea Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea a dispus măsuri pentru suplimentarea personalului și folosirea la maxim a capacității punctelor de trecere a frontierei deschise pentru aceste mijloace de transport. Astfel, în limita configurației acestora și, în funcție de trafic, vor fi suplimentate arterele de control pe sensul de intrare sau ieșire în/din țară, pentru ca formalitățile de frontieră să fie rapide.

rootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv