Președintele rus Vladimir Putin a declarat joi că masacrul comis cu o zi înainte la un liceu tehnic din Kerci, Crimeea, unde un elev a ucis 20 de persoane, după care s-a sinucis, este rezultatul ‘globalizării’, relatează AFP.

‘Este rezultatul globalizării. Pe rețelele sociale, pe internet. Vedem că există o întreagă comunitate care a fost creată. Totul a început cu evenimentele tragice din școlile din Statele Unite’, a spus Putin.

Fosta iubită a elevului de 18 ani care a deschis focul miercuri la liceul din Kerci la care învăța a declarat că băiatul a vrut să se răzbune pe elevii care l-au umilit și că el nu mai voia să trăiască, relatează AFP.

‘El a spus că nu mai are încredere în oameni după ce colegi din clasa lui începuseră să-l umilească pentru că nu era ca ceilalți’, a afirmat adolescenta în vârstă de 15 ani, sub rezerva anonimatului, citată de canalul de televiziune rus RT.

Din acest motiv, Vladislav (numele ucigașului) ‘nu mai voia să trăiască’ și a vrut să se răzbune, a adăugat ea.

Vladislav Rosliakov, un elev în vârstă de 18 ani, a fost identificat de autorități drept autorul atacului de miercuri în care 20 de persoane au fost ucise și alte 44 au fost rănite într-un liceu tehnic din Kerci, în peninsula Crimeea anexată în 2014 de Rusia.

Cotidianul Kommersant a afirmat că tânărul ‘a crescut într-o familie destul de săracă’: tatăl lui, cu handicap, nu locuia cu mama băiatului. Femeia lucrează într-o clinică și este membră a Martorilor lui Iehova, organizație considerată ‘extremistă’ și interzisă în Rusia.

Autoritățile ruse au declarat joi că elevul care a comis masacrul din liceul din Crimeea a avut probabil un complice, relatează dpa.

‘Că a acționat singur la fața locului este de înțeles, însă pregătirile pentru ceea ce a urmat, în opinia mea și a colegilor mei, nu le-ar fi putut face singur’, a declarat liderul Crimeii, Serghei Aksionov, citat de agenția Tass.

rootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv