Elena Udrea urmează să fie citată la penitenciarul din Costa Rica în procesul privind finanțarea campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale din 2009, dar și într-o altă cauză în care a cerut redeschiderea anchetei pe numele Anei Maria Topoliceanu și a lui Dinu Pescariu.

Ambele dosare sunt judecate de magistrații Curții de Apel București.

“Fiecare parte din dosar trebuie citată și trebuie citată la locul la care se găsește, iar în situația persoanelor care sunt arestate, reținute trebuie citată la locul de deținere, nefăcând nicio distincție legea între situația deținerii în țară sau în afara țării”, a declarat, pentru MEDIAFAX, avocatul Elenei Udrea, Veronel Rădulescu.

În primul dosar, cel privind finanțarea campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale din 2009, Elena Udrea este acuzată de instigare la luare de mită și spălare de bani, în cauză fiind trimiși în judecată și Ioana Băsescu, fiica fostului președinte al României, dar și afaceristul Dan Adronic.

În cel de-al doilea dosar de pe rolul Curții de Apel București, Elena Udrea a cerut redeschiderea anchetei pentru fosta directoare a Companiei Naționale de Investiții, Ana Maria Topoliceanu, și pentru omul de afaceri Dinu Pescariu, nemulțumită de faptul că față de aceștia doi s-a dispus clasare cauzei, după ce au făcut denunțuri.

“Nu e o mișcare nouă. Este o plângere împotriva clasării cauzei față de Topoliceanu și Pescariu dar e făcută, cred, de la finalul anului trecut sau la începutul anului ăstuia. Plângerea a fost făcută împotriva soluției de clasare”, a completat avocatul.

Ambele dosare au fost amânate pentru data de 15 noiembrie, fostul ministru urmând să fie citat în amândouă.

Elena Udrea se află în prezent arestată într-un penitenciar din Costa Rica.

Comenteaza aceasta stire

rootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv