Unul dintre cei 15 suspecți în cazul jurnalistului saudit Jamal Khashoggi, care a dispărut la 2 octombrie după ce a intrat în consulatul Arabiei Saudite la Istanbul, a murit într-un accident de mașină produs la Riad, a relatat joi publicația Yeni Șafak, citat de Hürriyet Daily News.

Mashal Saad al-Bostani, un locotentent în vârstă de 31 de ani din cadrul Forțelor Aeriene Roiale ale Arabiei Saudite, se numără printre cei 15 suspecți care au călătorit la Istanbul în aceeași zi în care Khashoggi a dispărut după ce a intrat în consulatul Arabiei Saudite.

Publicația turcă specifică faptul că sursele sale nu au dezvăluit detalii privind accidentul din Riad sau rolul lui Bostani în cazul dispariției jurnalistului saudit.

O echipă formată din anchetatori turci și saudiți a început, luni după-amiază, perchezițiile în sediul Consulatului Arabiei Saudite din Istanbul, la două săptămâni de la dispariția jurnalistului Jamal Khashoggi. Un oficial turc de rang înalt a declarat sub protecția anonimatului pentru agenția The Associated Press că dovezile găsite de anchetatori indică asasinarea jurnalistului în sediul Consulatului saudit. Un alt oficial turc a afirmat pentru CNN că jurnalistul a fost ucis în Consulat, iar corpul a fost tăiat și transportat.

Consulul Mohammad al-Otaibi s-a întors în Arabia Saudită pe data de 16 octombrie, înainte ca autoritățile turce să efectueze percheziții la reședința sa.

Khashoggi a fost un colaborator al cotidianului Washington Post unde a scris articole de opinie critice față de prințul coroanei saudite. Acesta a intrat în consulatul Arabiei Saudite la Istanbul pentru a ridica mai multe documente necesare pentru a se căsători.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/10/cazul-disparitiei-lui-khashoggi-alerta-unul-dintre-suspecti-a-murit-intr-un-accident-de-masina-51694.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/10/cazul-disparitiei-lui-khashoggi-alerta-unul-dintre-suspecti-a-murit-intr-un-accident-de-masina-51694-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv