<!–

–>

Scad vânzările de locuințe

EMBED VIDEO
LINK CU VIDEO

<!–

–>

Embed:

Link:

Visul românilor de a avea propria casă i-a pus pe mulți să se îndatoreze pe zeci de ani. Dar şi preţurile au tot crescut în ultimii ani. În al doilea trimestru, plusul a fost de peste 3%, unul dintre cele mai mari din Uniunea Europeană, conform Eurostat.

În ciuda aşteptărilor, însă, vânzările au scăzut în ultimele trei luni. În luna septembrie au fost 42.000 de tranzacții imobiliare, cu 15.000 mai puține decât anul trecut, în aceeași lună. În iulie și august, scăderea a fost de până la 30%.

Au fost şi alţi factori care au dus la scăderea tranzacţiilor imobiliare: scumpirea monedei euro, emigrarea, îmbătrânirea populaţiei şi o creştere temprerată a salariilor.

Pe site-urile de imobiliare, în septembrie, vânzătorii cereau pentru fiecare metru pătrat util dintr-un apartament peste 1.200 de euro, în medie, la nivel național. Cele mai scumpe orașe sunt Clujul și Bucureștiul, cu până la 1.500 de euro pe metru pătrat, în timp ce în Iași și Brașov prețurile medii sunt de aproape 1.100 de euro pe mp util.

rootstireaActualitate/Esential
<!-- --> Scad vânzările de locuințe ...