Canada a devenit, miercuri, a doua țară din lume și cea mai mare care legalizează canabisul în scop recreativ, potrivit The Guardian.

Un oficial din Guvernul canadian a explicat faptul că este permisă posesia a până la 30 de grame de marijuana, un anunț în acest sens urmând să fie făcut miercuri.

Utilizarea canabisului în scopuri medicale este permisă în Canadă încă din 2001, iar guvernul lui Justin Trudeau a lucrat la acest proiect de legalizare a consumului de marijuana în scopuri recreative timp de doi ani.

Uruguay a fost prima țară din lume care a legalizat marijuana, în 2013.

Miercuri, la miezul nopții (ora locală), magazinele din zonele estice ale Canadei au fost primele care au pus în vânzare canabis în scop recreativ.

Cel puțin 111 magazine din Canada – care are o populație de 37 de milioane de oameni – și-au anunțat intenția de a vinde canabis.

Canadienii vor putea comanda marijuana și online.

Produsele alimentare și băuturile, precum negresele, mierea și cocteilurile pe bază de canabis, ar putea deveni legale un an mai târziu.

Analiștii estimează că produsele pe bază de canabis vor aduce țării încasări de 9 – 16 miliarde de dolari.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/10/canada-a-devenit-a-doua-tara-care-legalizeaza-canabisul-in-scop-recreativ-51671.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/10/canada-a-devenit-a-doua-tara-care-legalizeaza-canabisul-in-scop-recreativ-51671-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv