Economia Rusiei a fost injectată cu 12.5 miliarde de euro în perioada 2013-2018, ca urmare a găzduire a Cupei Mondiale.

Această sumă reprezintă 1.1% din PIB-ul țării, informează Comitetul de Organizare al Campionatului Mondial, citat de Telekom Sport. A fost prima Cupă Mondială găzduită de Rusia.

În cei cinci ani în care rușii au pregătit și au găzduit competiția, peste 300.000 de locuri de muncă au fost create. Președintele FIFA, Gianni Infantino, a lăudat modul în care rușii au pus la punct toate detaliile, spunând după victoria Franței din ultimul act, 4-2 în fața Croației, că acest turneu final a fost cel mai bun din istoria fotbalului.

Rușii au cu adevărat motive de bucurie, având în vedere că pentru organizarea CM 2018, bugetul a fost de 9.5 miliarde de euro. Aproape jumătate au reprezentat suma necesară pentru construcția și renovarea stadioanelor. FIFA a investit alte 1.9 miliarde de euro, însă din bugetul propriu. Acestea au cuprins, între altele, soluții de ticketing – verificarea biletelor și controlul accesului pe arenele sportive, cazări ale delegațiilor sportive, asigurări, fonduri de premii sau costuri de producție TV. La nicio altă Cupă Mondială nu au fost alocate sume atât de mari.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/10/suma-uriasa-castigata-de-economia-rusiei-ca-urmare-a-gazduirii-campionatului-mondial-51663.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/10/suma-uriasa-castigata-de-economia-rusiei-ca-urmare-a-gazduirii-campionatului-mondial-51663-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv