Unele dovezi descoperite în Consulatul saudit din Istanbul în cadrul anchetei privind dispariția jurnalistului Jamal Khashoggi au fost compromise, afirmă președintele Turciei, Recep Erdogan, citat de site-ul cotidianului Hurriyet.

“Eu sper că vom putea avea cât de curând date care să ne ofere concluzii rezonabile; investigația se concentrează pe multe lucruri, precum substanțe toxice, dar și materiale care au fost afectate intenționat cu vopsea”, a declarat Recep Erdoğan marți după-amiază.

O echipă formată din anchetatori turci și saudiți a început, luni după-amiază, perchezițiile în sediul Consulatului Arabiei Saudite din Istanbul, la două săptămâni de la dispariția jurnalistului Jamal Khashoggi.

Un oficial turc de rang înalt a declarat sub protecția anonimatului pentru agenția The Associated Press că dovezile găsite de anchetatori indică asasinarea jurnalistului în sediul Consulatului saudit.

Un alt oficial turc a afirmat pentru CNN că jurnalistul a fost ucis în Consulat, iar corpul a fost tăiat și transportat.

Autoritățile au transmis că există înregistrări video care arată că jurnalistul a fost asasinat. Există imagini care surprind vehicule părăsind sediul Consulatului și îndreptându-se spre reședința consulului, pe 2 octombrie. Consulul general saudit, Mohammed Otaibi, a părăsit Turcia, potrivit agenției Anadolu.

Administrația de la Riyad a respins acuzațiile, catalogându-le drept lipsite de fundament.

Jamal Khashoggi era editorialist al cotidianului american The Washington Post și îl critica pe prințul moștenitor saudit Mohammed bin Salman.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/10/presedintele-turc-recep-erdogan-despre-ancheta-privind-disparitia-jurnalistului-saudit-jamal-khashoggi-unele-dovezi-sunt-compromise-51664.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/10/presedintele-turc-recep-erdogan-despre-ancheta-privind-disparitia-jurnalistului-saudit-jamal-khashoggi-unele-dovezi-sunt-compromise-51664-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv