<!–

–>

Misterul dispariției jurnalistului saudit

EMBED VIDEO
LINK CU VIDEO

<!–

–>

Embed:

Link:

<!–

SLIDESHOW FOTOGRAFII

–>

Operațiunea de la consulatul din Istanbul a avut loc după discuții telefonice între președintele Erdogan și regele Arabiei Saudite, legate de cazul jurnalistului Jamal Khashoggi. Acesta a intrat acum 2 săptămîni în consulat, pentru demersuri administrative privind căsătoria sa și nu a mai ieșit. Anchetatorii turci au luat cu ei, între altele, probe de pămînt din grădina consulatului.

Riadul a negat orice implicare în dispariția jurnalistului, un critic al puterii de la Riad și editorialist la Washington Post. ONU a cerut părților să ofere informații în acest misterios caz.

RUPERT COLVILLE, purtător de cuvânt al Înaltului Comisar ONU pentru Drepturile Omului: “Cu toţii trebuie să ştim ce s-a întâmplat, cum şi cine a fost responsabil. Şi unde duc dovezile”.

Cazul este monitorizat de cancelariile occidentale. Președintele Trump a discutat telefonic cu Regele Arabiei Saudite și l-a trimis la Riad pe secretarul de stat Mike Pompeo.

DONALD TRUMP, preşedintele SUA: “Regele Arabiei Saudite neagă că are vreo informaţie despre ce s-ar fi putut întâmpla. Nu vreau să fac speculaţii în locul său, dar mi s-a părut că ar putea fi opera unor ucigași fără scrupule. Cine ştie?”

JEREMY HUNT, ministrul britanic de externe: “Şi dacă, aşa cum spun ei, această crimă teribilă nu s-a întâmplat, atunci unde este Jamal Khashoggi. Acest lucru vrea lumea să-l afle”.

În SUA au apărut informații în presă potrivit cărora Arabia Saudită s-ar pregăti să anunțe că jurnalistul a murit în timpul unui interogatoriu care nu a decurs cum trebuie.

rootstireaActualitate/Esential
<!-- --> Misterul dispariției jurnalistului saudit ...