Audi, marcă a companiei Volkswagen, a anunțat că a fost amendată cu 800 de milioane de euro, marți, pentru încălcarea normelor de poluare ale motoarelor diesel cu șase și opt cilindri, informează Reuters.

„Din această cauză Audi Group își va reduce în mod semnificativ indicatorii de performanță estimați pentru anul 2018”, a informat compania. Și Volkswagen a anunțat că îi vor fi afectate câștigurile.

Audi a acceptat amenda și nu va face apel împotriva deciziei, a precizat compania, care, procedând astfel își recunoaște responsabilitățile pentru abaterile determinate.

Luna aceasta Volkswagen a renunțat la contractul încheiat cu CEO-ul Audi Rupert Stadler, investigat pentru implicare în scandalul emisiilor, conducerea companiei fiind preluată pentru moment de șeful vânzărilor Bram Schot.

Volkswagen a primit o amendă similară în iunie, pentru dezvoltarea și vânzarea a motoare cu patru cilindri.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/10/audi-a-fost-amendata-cu-800-de-milioane-de-euro-in-scandalul-emisiilor-51657.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/10/audi-a-fost-amendata-cu-800-de-milioane-de-euro-in-scandalul-emisiilor-51657-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv