<!–

–>

140 de ani de relații diplomatice România – Rusia

EMBED VIDEO
LINK CU VIDEO

<!–

–>

Embed:

Link:

În colaborare  cu Ambasada României de la Moscova, Ministerul Rus de Externe găzduieşte o expoziţie cu documente de arhivă, care reliefează cele mai importante momente din istoria relaţiilor româno-ruse. Chiar dacă de câţiva ani dialogul dintre Moscova şi Bucureşti este practic blocat, pe anumite domenii, cele două ţări continuă să coopereze.

“Este vorba despre lupta împotriva terorismului, a crimei organizate, a traficului ilegal de stupefiante şi despre susţinerea, pe o bază reciproc avantajoasă a unor proiecte regionale”, spune Alexandr Grushko –  adjunctul ministrului rus de Externe.

„Noi  ne dorim o relaţie bazată pe respect reciproc, pe colaborare pragmatică, obiectivă, cu luarea în considerare a intereselor fiecăreia dintre părţi şi, desigur, cu respectarea normelor si principiilor de drept internaţional”, susţine Vasile Soare, ambasadorul României în Federaţia Rusă.

Recent, tot la Moscova a avut loc şi o sesiune de comunicări ştiinţifice cu participarea istoricilor români şi rusi pe diferite teme din istoria relaţiilor bilaterale.

rootstireaActualitate/Esential
<!-- --> 140 de ani de relații diplomatice România - Rusia ...