Polițiștii Brigăzii Autostrăzi și Misiuni Speciale a Poliției Române au prins, săptămâna trecută, zeci de șoferi care conduceau pe autostrăzi cu viteze foarte mari sau sub influența alcoolului. Cea mai mare concentrație de alcool a fost înregistrată la bărbat fără permis, care conducea un moped.

În perioada 8 – 14 octombrie, polițiștii Brigăzii Autostrăzi și Misiuni Speciale a Poliției Române au depistat 61 de șoferi care au depășit limita legală de viteză pe autostrăzi cu mai mult de 50 km/h, iar în 12 cazuri șoferii au fost depistați circulând cu viteze de peste 200 km/h. Aceștia au fost sancționați contravențional cu amenzi cuprinse între 1.305 și 2.900 de lei, iar ca măsură complementară, le-au fost reținute permisele de conducere, pentru 90 de zile.

În alte 3 cazuri, șoferii au fost depistați conducând sub influența băuturilor alcoolice, pe numele lor fiind întocmite dosare penale sau aplicate sancțiuni contravenționale.

Cea mai mare concentrație alcoolică înregistrată a fost de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat, la data de 14 octombrie a.c., la un bărbat de 39 de ani, care conducea un moped, pe A1, pe sensul București-Râmnicu Vâlcea. De asemenea, polițiștii au constatat că acesta nu avea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Polițiștii rutieri au întocmit pe numele conducătorului mopedului dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și fără a poseda permis de conducere.

Cea mai mare viteză, de 216 km/h, a fost înregistrată în două cazuri: primul la data de 8 octombrie a.c., pe A2, sensul București-Constanța, iar cel de-al doilea duminică, 14 octombrie a.c., la kilometrul 6 de pe A3.

În cel de-al doilea caz, polițiștii au depistat un bărbat, care conducea cu viteza de 216 km/h pe A3, pe sensul de mers Turda – Borș. De asemenea, acesta a fost surprins de polițiști în timp ce efectua virajul la stânga, peste marcajul longitudinal continuu care separă sensurile de mers, nu a respectat dispozițiile polițistului rutier și nu a avut asupra sa documentele prevăzute de lege.

Astfel, șoferul a fost sancționat cu amendă în valoare totală de 5.655 de lei, iar polițiștii i-au suspendat exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 120 de zile.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/10/zeci-de-soferi-prinsi-conducand-cu-viteze-mari-sau-sub-influenta-alcoolului-pe-autostrazi-51634.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/10/zeci-de-soferi-prinsi-conducand-cu-viteze-mari-sau-sub-influenta-alcoolului-pe-autostrazi-51634-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv