<!–

–>

Viorica Dăncilă, declarații

EMBED VIDEO
LINK CU VIDEO

<!–

–>

Embed:

Link:

<!–

SLIDESHOW FOTOGRAFII

–>

ACTUALIZARE: Ministrul Justiției, Tudorel Toader a anunțat că Guvernul a adoptat prezenta OUG, consider ca modificările aduse Legilor Justitiei se vor dovedi benefice pentru înfăptuirea atului de justiție pentru cetățeni, a subliniat ministrul Justiției.

Cele trei legi ale justiţiei au fost modificate de Parlament, iar aceste modificări au fost validate de Curtea Constituţională a României şi asigură o mai bună funcţionare a sistemului de justiţie în interesul cetăţenilor. Ceea ce adoptăm astăzi în Guvern este o armonizare a prevederilor legilor, astfel încât să răspundă cât mai bine situaţiilor întâlnite în practică pentru buna desfăşurare a actului de justiţie. Justiţia din România trebuie să fie garanţia respectării şi apărării drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale românilor, iar abuzurile şi imixtiunile în înfăptuirea actului de justiţie nu sunt şi nu vor fi tolerate, a precizat Dăncilă, la începututl ședintei de Guvern.

Decizia privind organizarea şedinței de Guvern luni a fost luată întrucât premierul Viorica Dăncilă are programate pentru această săptămână o serie de vizite externe.

Vineri, ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, declara că “în principiu”, luni este programată o şedinţă de Guvern pentru adoptarea unei ordonanţe de urgenţă pe legile Justiţiei.

Potrivit lui Meleşcanu, premierul Viorica Dăncilă efectuează o deplasare de o săptămână în Turcia şi în ţările Golfului.

rootstireaActualitate/Esential
<!-- --> Viorica Dăncilă, declarații ...