<!–

–>

Praznicul Sf. Parascheva

EMBED VIDEO
LINK CU VIDEO

<!–

–>

Embed:

Link:

Bulevardul Ștefan cel Mare din Iași a fost neîncăpător. Oamenii au venit să asculte slujba, după ce s-au închinat la raclele cu moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva și ale Sfintei Ecaterina.

La Catedrala Mitropolitană, liturghia a fost oficiată de un sobor de preoți condus de Înalt Preasfințitul Teofan, Mitropolit al Moldovei și Bucovinei.

Cinci pelerini trecuți de un veac au au primit din partea Mitropolia Moldovei și Bucovinei Crucea Moldavă. Doina Ghiaţă va împlini peste 4 luni 102 ani. A venit din Botoșana, județul Suceava să-și ridice distincția. În costum popular asa cum umbla de când se știe.

Pelerinajul la racla sfânta a continuat întreaga zi.

Racla cu moaştele Sfintei Muceniţe Ecaterina a fost scoasă luni dimineaţa, în jurul orei 8.00, din baldachinul special amenajat în curtea Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, urmând să fie dusă înapoi în Grecia de o delegaţie de preoţi din oraşul Katerini.

De la începerea oficială a pelerinajului, de pe 11 octombrie, de la ora 6.00, în baldachinul din curtea Catedralei Mitropolitane aproximativ 140.000 de pelerini s-au închinat la raclele celor două sfinte.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/10/capital_transparent-261.pnghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/10/capital_transparent-261-300x164.pngrootstireaActualitate/Esential
<!-- --> Praznicul Sf. Parascheva ...