Vin reacţii și din Parlament după ce Guvernul a adoptat ordonanța de urgență prin care modifică Legile Justiției. Lideri ai PSD sunt nemulțumiți de conţinutul actului normativ, dar și de faptul că Executivul a ales varianta ordonanţei, și nu a unui proiect de lege. Detalii are Andreea Dumitrescu, de la Palatul Parlamentului.

<!–

–>

Reacții după adoptarea OUG privind legile Justiției

EMBED VIDEO
LINK CU VIDEO

<!–

–>

Embed:

Link:

Robert Cazanciuc și Adrian Țuțuianu, amândoi în Comisia specială pentru legile justiției, nu înțeleg, pe de o parte, de ce nu a fost consultat partidul în momentul elaborării ordonanței, iar pe de alta, nici de ce aceste opinii nu le-au fost comunicate în tot timpul în care legile au fost dezbătute în comisie. Robert Cazanciuc, care este și președintele Comisiei juridice din Senat, spunea că se îndoiește că forma aceasta a OUG va fi păstrată integral de Parlament, că vor fi făcute dezbateri pe legea de aprobare a acestei ordonanțe în Parlament și cu reprezentanți ai CSM în comisia specială și că, cel mai probabil vor exista noi modificări. Mai atrăgea atenția că nu Comisia de la Veneția a cerut o ordonanță de urgență, ci doar și-a spus opinia pe mai multe aspecte, unele dintre ele țin strict de oportunitate și este la alegerea legiuitorului din România să reglementeze acele aspecte.

Robert Cazanciuc, președintele Comisiei juridice din Senat: “Dacă era inițiată o discuție pe marginea acestor legi, de săptămâna trecută, cu membrii CSM, în comisia special constituită, probabil nu era nevoie să avem un text vineri și să trecem în guvern, astăzi, un alt text, îmbunătățit. Nu cere Comisia de la Veneția ordonanță de urgență, cere clarificări, ca și, de altfel, partenerii de la Bruxelles, nu cer ordonanță de urgență. Cer să spună, de exemplu, la pensia de 20 de ani, impactul. E o măsură bună, nu e o măsură bună – este la aprecierea noastră, e o chestiune de suveranitate. Orice OUG ajunge, în final, în Parlament. Și Parlamentul se pronunță numai cu privire la textele supuse dezbaterii, dar și cu privire la consecințele din momentul intrării în vigoare a unei OUG. Nu numai că putem să amendăm un text, dar putem să spunem ce se întâmplă cu consecințele din momentul intrării în vigoare – lucruri care pot fi menținute, anulate, amendate. Este complet ineficient să crezi că un text adoptat de Guvern va ieși din Parlament fără dezbatere”.

ŞTIRILE ZILEI

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/10/capital_transparent-270.pnghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/10/capital_transparent-270-300x164.pngrootstireaActualitate/Esential
Vin reacţii și din Parlament după ce Guvernul a adoptat ordonanța de urgență prin care modifică Legile Justiției. Lideri ai PSD sunt nemulțumiți de conţinutul actului normativ, dar și de faptul că Executivul a ales varianta ordonanţei, și nu a unui proiect de lege. Detalii are Andreea Dumitrescu, de...