<!–

–>

Raed Arafat, declarație

EMBED VIDEO
LINK CU VIDEO

Embed:

Link:

<!–

SLIDESHOW FOTOGRAFII

–>

ACTUALIZARE  Raed Arafat a explicat, într-o conferință de presă,  că prin acest exercițiu se testează capacitatea maximă a sistemului. Este foarte important să se înțeleagă că în acest exercițiu, încercăm să verificăm niște lucruri la nivel de limita maximă de posibilitate de acțiune, a declarat Raed Arafat.

ACTUALIZARE. A fost instalat și operaţionalizat spitalul mobil norvegian din cadrul site-ului de la Academia de Poliție.

(w460) Exercițiu

_____________________________________

A fost încă o noapte grea pentru pompieri, medici, voluntari și autorități, care au ridicat o tabără de sinistrați la Arena Naţională. Conform scenariului, aproximativ 40 de mii de oameni au rămas fără case în urma seismului cu magnitudinea 7,5 pe scara Richter care a zguduit sâmbătă România.

În jurul Arenei Naționale au fost montate 60 de corturi din material cauciucat, pentru adăpostirea sinistraților.

În fiecare  dintre corturi, sunt cazați câte 8 sinistrați. Dorm pe paturi pliante, au și saci de dormit iar în interior exista și un aparat de aer condiționat. Lângă ele, există și acest cort care a fost transformat în sala de mese.

Popa Nicolae, colonel, IGSU: Tabăra are o capacitate de 6 sute de persoane, în exterior și 250 de persoane în interior. Este compusă din mai multe zone: administrativă, de cazare, administrativ-gospodărească pentru masă, probleme de igienă și sanitare

500 de angajați ai primăriei și 600 de voluntari au muncit pentru amenajarea spațiului din interiorul Arenei Naționale.

În stadion pot fi cazați temporar 20 de mii de sinistrați. Au fost montate paturi și în parcarea din subsol.

Fiecare persoană din tabără este identificată, evaluată medical, social și primește un bon de cazare și unul de masă. La exercițiu au mai participat psihologi și preoți.

Scenariul exercițiului de simulare SEISM 2018

În cadrul exercițiului de simulare a unui cutremur major, produs în România, luni dimineață s înregistrează, potrivit scenariului, peste 3000 de persoane decedate, 5200 de persoane rănite, peste 40.000 persoane fără adăpost, 35.000 fără electricitate şi 45.000 fără apă potabilă. 565 de oameni au fost salvați în cursul nopții, 186 de persoane sunt încă prinse sub dărâmături, iar peste 4700 sunt dispărute.

De asemenea, potrivit scenariului, au fost afectate 4200 de clădiri (420 distruse total, 1420 distruse parțial și 2.400 improprii pentru locuit).

Tot potrivit scenariului, 5 spitale din București au fost distruse de cutremur, 22 de unități spitalicești au fost distruse parțial, iar 8 au fost avariate dar au rămas funcționale.

Pe parcursul nopții de duminică spre luni, 133 de persoane rămase fără adăpost au fost transferate în tabăra de sinistrați instalată în zona localității Voluntari, județul Ilfov.

La acest moment sunt funcționale două tabere de sinistrați (Afumați și Voluntari, județul Ilfov) și se lucrează pentru operaționalizarea celor trei tabere de la Arena Națională din București. Capacitatea totală a celor cinci tabere fiind de peste 30.000 de persoane.

De asemenea, azi-noapte, aeronavele IGAv și MApN care au efectuat evacuări medicale către Mureș și Craiova s-au întors în București.

În cursul zilei de astăzi, echipele de intervenție în situații de urgență vor desfășura activități pe marginea scenariului existent și a situațiilor ipotetice care vor fi introduse, inopinat, în exercițiu. Pentru moment sunt active spitalele mobile din Israel și al Armatei Române, instalate în zona bazei militare 70.

Coordonarea medicală și pentru salvarea persoanelor se face în mod integrat de la Centrul de la Ciolpani, județul Ilfov, împreună cu reprezentanții EMTCC și ofițerii de legătură ai agențiilor internaționale implicate în desfășurarea exercițiului.

Articole pe aceeaşi temă

SEISM 2018. Exercițiul de simulare a intervenției după un cutremur major – ziua a doua. Raed Arafat: Întârzieri de reacţii nu au fost. Au fost anumite aspecte de rezolvat pe parcurs, care s-au rezolvat foarte bine

Exercițiul de simulare SEISM 2018. Scenariu: Spitalele, depășite de situație. Experții au estimat că, în urma seismului, ar fi mii de morți și răniți

Seism 2018, cel mai mare exercițiu de simulare a intervenției după un cutremur de magnitudine 7,5, prima zi. Raed Arafat: Faptul că facem un exercițiu nu înseamnă că mâine va fi cutremur

Un cutremur major ar aduce pierderi de miliarde de euro. 80 la sută dintre locuințe nu sunt asigurate

Recomandări pentru cetățeni, în cazul unui cutremur major

Sute de clădiri au nevoie de consolidări. Mii de oameni locuiesc în imobile care stau să cadă la primul cutremur

Bilanțul victimelor provocate de seisme și tsunami în Indonezia a ajuns la 1407 morți

Infern în Indonezia. Echipele de salvare caută supraviețuitori sub clădirile prăbușite

Un nou bilanț al cutremurului din Indonezia: cel puțin 844 de oameni și-au pierdut viața

<!–

 

–>

ŞTIRILE ZILEI

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/10/capital_transparent-267.pnghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/10/capital_transparent-267-300x164.pngrootstireaActualitate/Esential
<!-- --> Raed Arafat, declarație ...