Șapte medici ai Institutului de Boli Cardiovasculare și Transplant din Târgu Mureș au făcut cu succes, duminică, un transplant cardiac complicat, întrucât primitorul, un bărbat din Arad, mai suferise o intervenție chirurgicală, fiind într-o situație clinică gravă. Operația a durat peste nouă ore.

Un bărbat de 38 de ani din Arad a primit inima unei paciente de 43 de ani din Cluj, aflată în moarte cerebrală.

Dr. Horațiu Suciu, șeful Institutului, a declarat, presei, la finalul operației, că pacientul care a primit inima avea un istoric medical încărcat.

”Pacientul a fost operat acum trei ani într-un alt centru din România, când s-a efectuat o intervenție chirurgicală cardiacă, în continuare pacientul dezvoltând o insuficiență cardiacă și o cardiomiopatie dilatativă, care l-a dus într-o situație clinică foarte gravă. Pacientul era la limita resurselor terapeutice și fizice ale organismului. A fost o ocazie importantă, pentru că a apărut acest cord, care a fost prelevat la Cluj, de la o pacientă în vârstă de 43 de ani, aflată în moarte cerebrală, în urma unui anevrism cerebral rupt”, a spus Horațiu Suciu.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/10/un-transplant-cardiac-complicat-a-fost-facut-cu-succes-de-7-medici-in-targu-mures-operatia-a-durat-peste-9-ore-51625.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/10/un-transplant-cardiac-complicat-a-fost-facut-cu-succes-de-7-medici-in-targu-mures-operatia-a-durat-peste-9-ore-51625-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv