Cincisprezece persoane, între care copii, și-au pierdut viața duminică în Turcia, când un camion care transporta migranți a părăsit carosabilul și s-a răsturnat de la înălțime în albia unui râu, în provincia Izmir (vest), a transmis agenția de presă turcă Anadolu, citată de Reuters și AFP.

Camionul a căzut de la 20 de metri înălțime, după ce șoferul a pierdut- nu se știe din ce motive – controlul asupra vehiculului care a deviat de pe autostradă și s-a prăbușit în gol, strivind o barieră auto, conform fotografiilor și imaginilor video date publicității de Anadolu.

Potrivit agenției de presă private Demiroren, 18 persoane au decedat într-un accident produs duminică, la primele ore ale dimineții. Conform aceluiași canal de informare, ar exista mai mulți răniți.

Mai multe ambulanțe au fost trimise în zonă, după ce un camion a căzut într-un râu, în timp ce se deplasa de la Aydin la Izmir, a indicat Anadolu, fără să ofere precizări despre naționalitatea migranților și destinația lor finală.

Televiziunea turcă a difuzat imagini cu vehiculul redus la stare de metal ars în albia râului, înconjurat de echipe de salvare.

CNN Turk transmite de la fața locului că echipele de salvare încearcă să recupereze morții și răniții, precum și epava camionului.

Turcia este un important punct de tranzit pentru migranții din Orientul Mijlociu, Asia și Africa și care încearcă să ajungă în Europa prin Grecia.

Un milion de migranți au trecut din Turcia în Grecia în 2015, provocând o criză care s-a încheiat cu un acord între UE și Ankara. De atunci, numărul de migranți care au parcurs această rută a scăzut drastic, însă în Grecia s-au înregistrat aproape 25 000 de sosiri de la începutul anului, iar 118 persoane au pierit în această călătorie.

rootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv