Ministerul Afacerilor Externe / FOTO: facebook.com/mae.romania

<!–

–>

Reprezentantul cu atribuţii consulare al misiunii diplomatice efectuează vizite la penitenciar şi menţine legătura cu familiile aparţinătoare din ţară, mai arată sursa citată.

În prezent, trei cetăţeni români sunt în stare de detenţie în Malaezia pentru trafic de droguri. Doi dintre ei au fost condamnaţi definitiv la pedeapsa capitală, al treilea este în etapă procesuală.

Încă de la semnalarea cazurilor, Ministerul Afacerilor Externe s-a implicat şi a întreprins toate demersurile posibile în vederea acordării de asistenţă cetăţenilor români.

Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Ambasadei României la Kuala Lumpur, continuă demersurile în beneficiul cetăţenilor români, având în vedere situaţia în care se aduce atingere dreptului la viaţă al unui cetăţean român, consacrat ca drept inalienabil în ordinea constituţională a statului român.

Pedeapsa capitală prin spânzurare este în prezent prevăzută de legea malaeziană pentru o serie de infracţiuni care merg de la crimă până la răpire, incluzând deţinerea de arme de foc şi traficul de droguri.

Un înalt responsabil al executivului, Liew Vui Keong, a indicat joi că un moratoriu privind executarea condamnaţilor va fi aplicat, potrivit media locale.

‘Cum abolim această pedeapsă, nu ar mai trebui să aibă loc execuţii’, a declarat el pentru cotidianul Star. Amendamentul care suprimă pedeapsa capitală va fi supus luni votului Parlamentului din Malaezia.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/10/mae_04635600.pnghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/10/mae_04635600-300x300.pngrootstireaActualitate/Esential
...