Facebook

<!–

–>

Facebook a precizat că numele şi listele de contacte a 15 milioane de persoane au fost compromise în timpul atacului cibernetic.

Din celelalte 14 milioane au fost accesate numele de utilizator, datele despre gen, limba folosită, statutul în relații, religie, orașul de domiciliu, data nașterii, informații despre dispozitivul folosit pentru activitățile pe Facebook, despre educație, loc de muncă și ultimele 10 locuri vizitate.

Într-un milion de cazuri, hackerii nu au putut să acceseze nicio informaţie.

Facebook a precizat că atacul informatic nu a inclus Messenger, Instagram, WhatsApp, Oculus, Workplace, paginile Facebook, plăţile online şi aplicaţiile şi reclamele publicate de terţi.

Iniţial, Facebook a anunţat, pe 28 septembrie, că 50 de milioane de conturi au fost compromise.

Compania a precizat că piraţii cibernetici au exploatat o vulnerabilitate din codul Facebook, care a avut un impact asupra ‘View As’, o funcţie ce permite utilizatorului să îşi vadă propriul profil ca şi cum ar vizualiza contul altei persoane.

Hackerii nu au fost identificați. Ancheta FBI e în plină desfășurare.

<!–

 

–>

ŞTIRILE ZILEI

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/10/capital_transparent-235.pnghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/10/capital_transparent-235-300x164.pngrootstireaActualitate/Esential
...