<!–

–>

Recomandări culturale

EMBED VIDEO
LINK CU VIDEO

<!–

–>

Embed:

Link:

La Teatrul Nottara, astăzi începe Fest(in) pe Bulevard, un proiect cultural care anul acesta va cuprinde peste 30 de producții, grupate în mai multe secțiuni, la care participă artiști din nouă țări: România, Franța, Polonia, Republica Moldova, Bulgaria, Rusia, Italia, Serbia, Kazahstan. Secțiunile festivalului sunt: Criza comunicării – care este și tema ediției, o secțiune competitivă în cadrul căreia vor fi prezentate spectatorilor producții a căror temă este comunicarea, Bulevardul Comediei – care vă propune spectacole de mare succes cu un juriul alcătuit din cinci membri aleși din public; Premiere în Fest(in) – cele mai noi producții ale Teatrului Nottara și secțiunea Invitați speciali însemnând producții de bună calitate și de succes, care aparțin unor teatre partenere și care completează, prin temele abordate, tematicile evenimentului.

Festivalul mai cuprinde manifestări conexe: spectacole-lectură pe texte adecvate temei centrale, colocvii, discuții cu publicul după reprezentații, evenimente stradale, lansări de carte (de teatru), expoziții de fotografie de teatru, întâlniri și aniversări ale unor personalități teatrale.

Teatrul Evreiesc de Stat organizează până duminică cea de-a treia ediție a Festivalului Internațional de Teatru Idiș – TES FEST, cu ocazia aniversării de 70 ani a Teatrului Evreiesc de Stat, cu această titulatură, și a 142 de ani de la înființarea primului teatru profesionist de limbă idiș din lume în România, la Iași, în anul 1876, de către scriitorul și artistul Avram Goldfaden.

În cadrul Festivalului vor fi prezente trupe de teatru profesioniste de limbă idiș din întreaga lume – SUA, Israel, Franța, Republica Moldova, Austria, Polonia, formații și interpreți de muzică klezmer de renume mondial, menite să aducă în atenția publicului cultura idiș, sub toate aspectele sale.

Tot în acest weekend are loc Ediția cu #5 a Platformei Internaționale de Teatru București la ARCUB – Gabroveni și la Teatrul Mic.

Tema ediției, “istoria cu i mic”. Organizatorii și-au propus astfel să redeseneze harta României prin teatru, spectacolele fiind bazate pe istorii din diferite orașe, de la Sfântu Gheorghe la Constanța și de la Piatra Neamț la București, cu protagoniști care fac parte din comunitățile românești dar și maghiare, moldovenești, rome, tătărăști.

Voci cât se poate de diferite ale societății contemporane.

S-a deschis și primul muzeu privat de artă din România (după muzeul Simu, în 1910) la București, în bulevardul Primăverii nr 15. Având cinci niveluri, Auditorium, bibliotecă, cafeterie, shop și grădină, muzeul își propune ca, pe lângă expoziția permanentă, să producă anual minimum două expoziții temporare cu artă românească și două expoziții temporare cu artiști străini de renume, urmând ca ritmul să fie de trei expoziții temporare/an din fiecare.

Chiar de la deschidere, MARe/Muzeul de Artă Recentă debutează cu două expoziții temporare, “MEN” a artistului canadian Jeff Wall și Rai din Iad, reunind peste 20 de artiști români contemporani, care explorează dezbaterile din jurul reprezentării vizuale a spiritualității și fenomenului religios din România ultimilor cinci decenii. Iar colecția permanentă “Diversitate stilistică cu răspundere limitată” pune accent pe arta românească produsă din anii 60 până astăzi oferind vizitatorilor o perspectivă critică asupra riscurilor, a reușitelor și a compromisurilor artiștilor români în timpul dictaturii comuniste și după căderea regimului în 1989.

Mai multe informații culturale vineri, de la ora 18, la emisiunea Cooltura. Tot atunci un interviu cu scriitorul Horia Roman Patapievici.

Articole pe aceeaşi temă

Salonul Auto București și-a deschis porțile

Generalul Henri Berthelot, un francez cu suflet de român. Expoziție la Lyon despre Marele Război şi despre Misiunea Franceză în România

Expoziție de carte veche românească deschisă la Muzeul Catedralei Mitropolitane din Timișoara

Artă antibrexit. Opere de protest reprezentative, reunite într-o expoziție, la Londra

Teatru telematic, o premieră mondială. “Planeta Viselor Pierdute” se joacă simultan la Buzău și Muncia

Scriitorul Mircea Cărtărescu primeşte premiul Formentor, unul dintre cele mai importante premii literare internaționale

COOLTURA Expoziție aniversară la Muzeul Colecțiilor, cu lucrări valoroase ale marilor artiști

Recomandări pentru weekend. Expoziție aniversară la Muzeul Colecțiilor de Artă, premieră la Opera Națională, Festival Internațional de Film de Animație

Trei maeștri ai modernismului românesc. Andrei Cădere, Doru Bucur şi Virgil Preda, în expoziție la Muzeu de Artă Modernă și Contemporană Pavel Șușară

Artele decorative revin la Muzeul Național Cotroceni: lucrări ale artiștilor consacrați dar și ale tinerelor talente

Debutul în proză al Dorinei Rusu. Fosta jurnalistă și-a lansat volumul “Râsul”

Recomandări culturale. Ce festivaluri şi concerte sunt în acest weekend în Capitală

<!–

 

–>

ŞTIRILE ZILEI

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/10/capital_transparent-218.pnghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/10/capital_transparent-218-300x164.pngrootstireaActualitate/Esential
<!-- --> Recomandări culturale ...