Ministerul Justiției a transmis, către CSM, vineri seară, proiectul de Ordonanță pe legile justiției, au precizat pentru MEDIAFAX, surse judiciare. Proiectul urmează a fi adoptat în cadrul ședinței de Guvern de luni.

Ordonanța de Urgență pe legile justiției a ajuns, vineri, la Consiliul Superior al Magistraturii, pentru avizare, au confirmat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

Ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, a declarat vineri, la Parlament, că „de principiu” va avea loc luni, la ora 09.00, o ședință de Guvern pentru adoptarea OUG pe legile justiției, înainte ca premierul Viorica Dăncilă să plece într-o deplasare externă.

De asemenea, președintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul privind promulgarea Legii nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, anunță Administrația Prezidențială. Șeful statului cere coaliției majoritare reluarea de urgență a procesului legislativ cu privire la cele trei legi.

Guvernul va adopta, până pe 20 octombrie, o ordonanță de urgență care va corela doa rdouă din cele șapte observații ale Comisiei de la Veneția pe Legile Justiției, au spus surse politice, pe 4 octombrie, pentru MEDIAFAX. Observațiile acceptate de Executiv sunt cele care fac referire la revocarea membrilor CSM și la pensionarea magistraților după 20 de ani de activitate pentru că “există riscul să depopuleze sistemul de justiție”, au adăugat sursele politice.

Curtea Constituțională a României a respins, pe 25 septembrie, sesizarea formulată de președintele Klaus Iohannis referitoare la neconstituționalitatea modificării Legii nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/10/ordonanta-pe-legile-justitiei-a-ajuns-la-csm-proiectul-urmeaza-a-fi-adoptat-in-cadrul-sedintei-de-guvern-de-luni-51593.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/10/ordonanta-pe-legile-justitiei-a-ajuns-la-csm-proiectul-urmeaza-a-fi-adoptat-in-cadrul-sedintei-de-guvern-de-luni-51593-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv