O instanță judiciară din Turcia a ordonat vineri, pe fondul presiunilor Statelor Unite, eliberarea pastorului neoprotestant american Andrew Brunson, acuzat de implicare în complotul militar din 2016.

Instanța judiciară l-a condamnat pe Andrew Brunson la trei ani și o lună de închisoare pentru colaborare cu o “organizație teroristă”, dar a dispus eliberarea acestuia din arest la domiciliu pe durata procedurilor de apel, informează cotidianul Hurriyet.

Pastorul neoprotestant este liber să părăsească Turcia dacă dorește, în contextul în care instanța nu a impus interdicții de călătorie.

Andrew Brunson a fost arestat în ancheta privind complotul militar produs în Turcia în iulie 2016. Andrew Craig Brunson, pastor evanghelic în vârstă de 50 de ani, a fost eliberat pe 1 august din penitenciar, după un an și jumătate de închisoare, din “motive medicale”, dar se afla în arest la domiciliu.

Președintele SUA, Donald Trump, a cerut în mai multe rânduri eliberarea pastorului, afirmând că arestarea acestuia este o “rușine”.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/10/o-instanta-din-turcia-a-dispus-eliberarea-pastorului-american-andrew-brunson-51594.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/10/o-instanta-din-turcia-a-dispus-eliberarea-pastorului-american-andrew-brunson-51594-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv