<!–

–>

LUMEA AZI Artiștii nu vor Brexit

EMBED VIDEO
LINK CU VIDEO

<!–

–>

Embed:

Link:

De la cel mai important album-manifest, The Wall al celebrilor Pink Floyd, la ziua de azi, când Bob Geldof spune că Brexitul va avea un impact asupra tuturor sectoarelor industriei muzicale. Fie ca este vorba de turnee, de vânzari, de drepturi de autor sau de colectare a drepturilor de autor.

Bob Geldof, artist și activist: “Cum vom mai putea găsi și susține talente dacă acest fenomen numit Brexit există? Cum va mai putea această industrie, care produce 94 de miliarde de dolari, să continue să fie creativă? Răspunsul este: Nu va mai putea! Așa că, stop!”

Sting, Ed Sheeran sau Damon Albarn sunt doar câțiva dintre artiștii care îi atrag atenția premierului May asupra consecințelor ieșirii Marii Britanii din UE. Ei numesc Brexitul ”o închisoare culturală” care amenință ”toate sectoarele din industria muzicală”.

Textul, publicat în cotidianul The Guardian este inițiativa muzicianului Bob Geldof, care a militat pentru menținerea Regatului în blocul comunitar. Printre semnatari se numără dirijorul Simon Rattle, bateristul formației Queen, Roger Taylor, dar și cântarețul american Paul Simon.

“Am decis sa ne închidem într-o închisoare culturală”, spun ei despre Brexit, care va deveni efectiv la 29 martie 2019.

”Este complet nebunesc. Trebuie sa ne reluam viitorul, sa reformăm și să restructurăm UE. Când Europa are probleme, britanicii nu trebuie să renunțe. Ei nu trebuie să se retragă, trebuie să își dubleze eforturile” – spun artiștii în scrisoarea lor.

rootstireaActualitate/Esential
<!-- --> LUMEA AZI Artiștii nu vor Brexit ...