Președintele Klaus Iohannis a contestat la Curtea de Apel București amenda de 2.000 de lei primită din partea Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), însă procesul a fost amânat pentru data de 23 noiembrie.

Vineri, la primul termen, instanța a stabilit că dezbaterile în acest caz se vor desfășura pe o durată de aproximativ două luni.

De asemenea, instanța a pus din oficiu în discuție introducerea în proces a celor care au făcut sesizarea împotriva lui Iohannis la CNCD, respectiv SC Jurindex Media SRL, firma care administrează site-ul Lumeajustitiei.ro, jurnalistul Răzvan Savaliuc și deputatul Andreea Cosma.

Procesul a fost amânat pentru ca CNCD să își exprime poziția față de introducerea de noi părți în dosar, în condițiile în care Consiliul nu a fost reprezentat vineri în instanță.

Pe 9 mai 2018, Colegiul director al CNCD a decis amendarea cu 2.000 de lei a președintelui Klaus Iohannis, pe motiv că șeful statului a discriminat când a folosit termenul ”penali”.

”Utilizarea termenului ‘penali’ de către președintele Klaus Iohannis reprezintă discriminare și încalcă dreptul la demnitate a persoanelor care se află în procedură judiciară fără a fi condamnați, potrivit art. 2, alin. 1, si art 15. din OG 137/2000, republicată. S-a aplicat amenda contravențională în cuantum de 2.000 lei. Vot 5 la 4”, preciza atunci CNCD.

Pe 15 februarie 2018, Klaus Iohannis a declarat că “niște penali” fac o încercare “disperată” și “jalnică” să discrediteze DNA și a reafirmat că această instituție și conducerea ei “fac o treabă foarte bună”.

“Avem oare a câta oară un scandal în spațiul public și cred că de data aceasta destul de multă lume se așteaptă să îmi expun opinia în această chestiune. Din punctul meu de vedere, lucrurile se pot rezuma la puține cuvinte: niște penali fac o încercare disperată să atace și să discrediteze DNA și conducerea acestei direcții. După părerea mea, această încercare este una jalnică și neconvingătoare, iar opinia mea despre munca DNA o cunoașteți, dar îmi face plăcere să o repet: după părerea mea, DNA și conducerea DNA fac o treabă foarte bună, iar acest atac sau această încercare de atac din partea unor penali este de natură să-mi confirme că DNA-ul face treabă bună”, spunea președintele într-o conferință de presă la Palatul Cotroceni. 

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/10/iohannis-contesta-in-instanta-amenda-primita-de-la-cncd-pentru-termenul-niste-penali-procesul-amanat-pe-23-noiembrie-51591.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/10/iohannis-contesta-in-instanta-amenda-primita-de-la-cncd-pentru-termenul-niste-penali-procesul-amanat-pe-23-noiembrie-51591-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv