<!–

–>

Codul penal, pe masa CCR

EMBED VIDEO
LINK CU VIDEO

<!–

–>

Embed:

Link:

Este cea de-a doua zi de deliberări și, probabil, de decizii finale, pe marginea sesizărilor formulate atât de președintele Klaus Iohannis, cât și de opoziție, respectiv Înalta Curte de Casație și Justiție, în special pe Codul de procedură penală, a transmis Marius Vulpe, pentru Ediție specială.

În acest caz, șeful statului a avut o solicitare expresă – aceea ca judecătorii Curții să amâne deliberările până când experții Comisiei de la Veneția vor avea un punct de vedere, într-o ședință plenară.

Problema este că membrii Comisiei de la Veneția urmează să se întâlnească pe 16-17 octombrie. Abia atunci am putea avea o concluzie clară.

Judecătorii CCR ar putea să dea chiar astăzi o decizie în privința modificărilor aduse de către majoritatea parlamentară.

Aproape 200 de articole au fost modificate pentru a fi puse în concordanță cu cele 18 decizii ale Curții Constituționale.

Tocmai acesta este motivul principal pentru care șeful statului a întors în Parlament, pentru reexaminare, actul normativ. N-a avut succes. Acum este ultima cale de atac, iar, potrivit unor surse parlamentare, ne putem aștepta ca astăzi acest Cod de procedură penală să primească o decizie de neconstituționalitate.

rootstireaActualitate/Esential
<!-- --> Codul penal, pe masa CCR ...