<!–

–>

LUMEA AZI Atac dur la adresa UE

EMBED VIDEO
LINK CU VIDEO

<!–

–>

Embed:

Link:

Discursul sau extrem de populist l-a propulsat în politica din peninsula pe liderul Ligii Nordului. Același Salvini care, nu de puține ori, a lansat atacuri dure la adresa românilor care trăiesc în Italia, nu se sfiește să folosească atacuri la persoana când vine vorba despre Comisia Europeană și, mai ales, despre Jean Claude Juncker.

Matteo Salvini,  ministrul Italian de interne: “Acest om, înainte de a deschide gura să vorbească, ar trebui să bea câteva pahare cu apă ca să-l mai calmeze și să-l oprească să mai spună prostii sau să amenințe, altfel vom cere compensații pentru că președintele Comisiei Europene ar trebui să se abțină să spună că Italia este ca Grecia.”

Noul scandal dintre guvernul de la Roma și șeful executivului comunitar a început săptămâna trecută, după prezentarea de către executivul populist italian a unui proiect de buget ce prevede un deficit de 2,4 % din PIB pentru următorii 3 ani.

Inițial, deficitul pentru anul viitor fusese stabilit la 1,6. Salvini și alți membri ai cabinetului acuză Comisia Europeană că, din cauza criticilor aduse la acest proiect de buget, țara ar putea avea probleme economice majore, pentru că, imediat după luarea de poziție a lui Jean Claude Juncker, piețele au reacționat. În opinia lui Salvini, Juncker este vinovat că a comparat Italia cu Grecia, după ce a declarat: ”N-aş vrea ca, după ce am gestionat criza greacă foarte dificilă, să ne aflăm într-o nouă criză, de data aceasta în Italia”. ”Trebuie să evităm ca Italia să ceară condiţii speciale care ar duce la sfârşitul monedei euro, dacă ele ar fi acordate tuturor”, a mai spus Juncker.

rootstireaActualitate/Esential
<!-- --> LUMEA AZI Atac dur la adresa UE ...