Hackerii au accesat conturile a aproximativ 30 de milioane de utilizatori ai rețelei de socializare online Facebook, sustrăgând datele din 29 de milioane de profiluri, anunță compania americană.

Compania Facebook a descoperit la sfârșitul lunii septembrie un atac cibernetic masiv. Hackerii, care nu au fost identificați, au exploatat ilegal o funcție prin care au avut acces la date personale din conturile utilizatorilor.

Vineri, Facebook a anunțat că hackerii au accesat conturile a aproximativ 30 de milioane de utilizatori, sustrăgând datele din 29 de milioane de profiluri. Din 15 milioane de conturi online, hackerii au sustras numele și detalii de contact precum numere de telefon sau email. În alte 14 milioane de profiluri online au fost accesate numele de utilizator, datele despre gen, despre limba folosită, despre statutul în relații, religie, orașul de domiciliu, data nașterii, informații despre dispozitivul folosit pentru activitățile pe Facebook, despre educație, loc de muncă și ultimele zece locuri vizitate.

“Cooperăm cu Biroul Federal de Investigații (FBI), care investighează activ și ne-a cerut să nu dezvăluim cine s-ar afla în spatele atacului informatic”, a transmis compania Facebook.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/10/aproximativ-30-de-milioane-de-conturi-facebook-vizate-de-recentele-atacuri-cibernetice-51598.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/10/aproximativ-30-de-milioane-de-conturi-facebook-vizate-de-recentele-atacuri-cibernetice-51598-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv