Armata Rusiei a efectuat joi, la ordinul președintelui Vladimir Putin, teste masive ale forțelor nucleare strategice, fiind lansate numeroase rachete din Marea Barents și din Marea Ohotsk, informează agențiile de presă Tass și Associated Press.

“Exercițiile forțelor nucleare strategice au avut loc joi, 11 octombrie, la ordinul președintelui și comandantului suprem Vladimir Putin”, anunță armata rusă.

Submarine atomice ruse și bombardiere strategice au lansat rachete din Marea Barents și din Marea Ohotsk. “Rachete balistice au fost lansate din submarine, iar avioanele au testat rachete de croazieră, în zona mărilor Barents și Ohotsk; la exerciții au participat și avioane strategice, care au decolat de la bazele aeriene Engels, Ukrainka și Șaikovka”, transmite Ministerul rus al Apărării.

Toate rachetele au atins țintele din poligoane.

Sistemele ruse pentru detecția armelor atomice au depistat cu succes lansările, precizează armata rusă.

Potrivit Ministerului Apărării de la Moscova, exercițiile, care intervin pe fondul tensiunilor cu Occidentul, au avut rolul de a testa organizarea sistemului de comandă militară de la centrul de control spre unitățile militare regionale.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/10/rusia-a-efectuat-teste-masive-ale-fortelor-atomice-strategice-51583.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/10/rusia-a-efectuat-teste-masive-ale-fortelor-atomice-strategice-51583-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv