Căpitanul Andreea Oana Ardeleanu a executat, azi, zborul de evaluare pentru obținerea calificării de instructor de zbor pe aeronava IAR 99, devenind astfel prima femeie pilot din Forțele Aeriene Române instructor pe avion echipat cu motor cu reacție.

Anunțul a fost făcut de Școala de Aplicație pentru Forțele Aeriene, pe Facebook. 

Căpitanul Andreea Oana Ardeleanu are 30 de ani și este pilot în cadrul Escadrilei 2 Instrucție din anul 2011. De-a lungul carierei sale a absolvit cursuri de pregătire profesională atât în țară cât și în străinătate și a parcurs integral programul de pregătire pentru a deveni instructor pe aeronava cu reacție IAR 99.

Avionul subsonic de antrenament avansat și atac la sol IAR-99, proiectat integral în România, a executat primul zbor la data de 21 decembrie 1985, de pe aeroportul Craiova și se află în dotarea Bazei Aeriene de Instruire și Formare a Personalului Aeronautic și a Bazei 95 Aeriană.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/10/premiera-in-fortele-aeriene-romane-prima-femeie-pilot-instructor-pe-avion-cu-motor-cu-reactie-51577.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/10/premiera-in-fortele-aeriene-romane-prima-femeie-pilot-instructor-pe-avion-cu-motor-cu-reactie-51577-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv