Astronauții Nick Hague (american) și Aleksei Ovcinin (rus) sunt în viață, după ce capsula Soiuz care îi transporta spre Stația Spațială Internațională (ISS) a fost nevoită să efectueze o aterizare forțată joi din cauza unei defecțiuni la motor survenite la scurt timp după decolare, au anunțat agențiile de știri rusești RIA Novosti și TASS, potrivit AFP, Reuters și dpa.

Echipajul de pe Soiuz este în stare bună și nu necesită ajutor medical imediat, a precizat agenția Interfax, preluată de Reuters.

Rusia a decis să suspende toate lansările cu echipaj uman după aterizarea forțată a capsulei Soiuz, potrivit RIA Novosti

Hague și Ovcinin decolaseră de pe cosmodromul Baikonur din Kazahstan pentru o misiune de jumătate de an pe Stația Spațială Internațională.

Un reporter Reuters care a asistat la decolare de la o distanță de un kilometru a relatat că lucrurile au mers conform planului la început și, probabil, defecțiunea la racheta propulsoare s-a produs la mare altitudine.

Capsula Soiuz s-a reîntors la sol “printr-o coborâre balistică, realizată la un unghi mai ascuțit de aterizare decât în mod normal”, a scris NASA pe Twitter.

Transmisiunea video din interiorul capsulei îi înfățișează pe cei doi astronauți zdruncinați în momentul producerii defecțiunii, notează Reuters.

Echipele de salvare se îndreptau spre locul aterizării, potrivit Agenției spațiale americane. Potrivit EFE, care citează surse militare rusești, patru elicoptere Mi-8 au decolat de pe aeroporturi kazahe pentru a-i căuta pe cei doi astronauți.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/10/aterizare-de-urgenta-a-capsulei-soiuz-din-cauza-unei-defectiuni-la-motor-cei-doi-astronauti-sunt-in-viata-51568.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/10/aterizare-de-urgenta-a-capsulei-soiuz-din-cauza-unei-defectiuni-la-motor-cei-doi-astronauti-sunt-in-viata-51568-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv