O asistentă angajată în Secția de Pneumoftiziologie a Spitalului Județean Arad a fost sancționată după ce a furat zeci de medicamente administrate bolnavilor de TBC. De asemenea, Poliția Arad a fost sesizată și face cercetări în acest caz.

Angajata Spitalului Județean Arad a fost reclamată la conducerea instituției cu privire la faptul că ar fi furat zeci de fiole dintr-un medicament administrat bolnavilor de TBC, de către asistenta șefă de pe Secția de Pneumoftiziologie, care a observat că acestea lipsesc. Asistenta a recunoscut fapta și a adus medicamentele furate, care erau necesare pentru tratamentul timp de cinci zile a unor pacienți cu TBC internați pe secție.

Între timp, conducerea Spitalului Județean Arad a început o anchetă internă și a decis sancționarea asistentei cu diminuarea salariului cu zece la sută pe o perioadă de trei luni.

“În urma investigației comisiei de disciplină, conducerea Spitalului Județean Arad a decis sancționarea asistentei cu diminuarea salariului pe o perioadă de trei luni cu zece la sută, iar cazul a fost trimis mai departe Inspectoratului Județean de Poliție Arad, pentru a continua cercetările”, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Arad, Simina Roz.

De asemenea, la nivelul unității medicale s-a format și o comisie care va inventaria toate medicamentele care au intrat în stocul Secției de Pneumoftiziologie în acest an, pentru a se stabili numărul exact de fiole furate.

Reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Arad au confirmat că există o sesizare depusă în acest caz, în care se fac cercetări.

Ancheta ar putea fi preluată de Parchetul General.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/10/asistenta-anchetata-de-politie-dupa-ce-a-furat-medicamentele-bolnavilor-de-tbc-51574.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/10/asistenta-anchetata-de-politie-dupa-ce-a-furat-medicamentele-bolnavilor-de-tbc-51574-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv